Als de rook om je hoofd is verdwenen


De paniek die alom heerst in ons land met betrekking tot een rookvrije horeca is absoluut niet terug te vinden in het zoutdorp Boekelo. 


Bedrijfsleider Anjo Ordelman van eetcafé De Buren aan de Beckumerstraat gaat de vaste klanten zelfs aangenaam verrassen met een gratis asbak. Ordelman denkt maandag 30 juni in korte tijd door de voorraad asbakken te zijn: “Voor de rokers zal er bij ons weinig veranderen, want we beschikken over een enorm groot terras, waarvan ook nog een gedeelte overdekt is”.


Het rookverbod heeft volgens Ordelman ook een groot aantal positieve zaken opgeleverd: “Samen met mijn werkgever Gerold Beekman hebben we de afgelopen maanden regelmatig over dit rookverbod en de eventuele consequenties zitten brainstormen.

Uit al die gesprekken zijn een groot aantal ideeën voortgekomen, zoals de organisatie van maandelijkse themamiddagen, live concerten en cabaretvoorstellingen”.


Om geheel in de sfeer te blijven, zal er de laatste dag dat er nog gerookt mag worden, hoofdzakelijk muziek gedraaid worden waarbij het roken een centrale rol speelt.

“Voor de één misschien een beetje wrang en voor de ander wel om te lachen wanneer je nummers hoort zoals “Some Another Cigarette” en “Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen”.