Boeiend bezoek bij De Berke



Het College van B&W, het Stadsdeelmanagement en de Dorpsraad hebben 6 juni jl. een bezoek gebracht aan Dienstencentrum De Berke. 


Op uitnodiging van Zorgcentrum De Posten kwam de delegatie naar Boekelo om met eigen ogen te zien wat De Berke betekent voor Boekelo. En dat is heel wat! Als centraal punt (“noaberpunt”) voor ontmoetingen, activiteiten en zorgverlening is het een belangrijk centrum voor de inwoners van Boekelo, Usselo en Twekkelo. 


De delegatie is uitgebreid geïnformeerd door het Open Ouderenwerk Boekelo over haar activiteiten, door Zorgcentrum De Posten over de faciliteiten en zorgverlening die in De Berke en in Boekelo en omgeving worden geboden. En ook het project Seniorenproof is uitvoerig belicht door mevrouw Lawerman, deelneemster aan dit project.


Het was een zeer geslaagde ochtend waarin het College van B&W, het Stadsdeelmanagement en de Dorpsraad onder de indruk waren van hetgeen allemaal gedaan wordt voor de senioren in Boekelo, Usselo en Twekkelo. Het belang van een “noaberpunt” is evident geworden. De goede samenwerking tussen het Open Ouderenwerk en De Posten heeft hier positief aan bijgedragen. De Berke wordt gezien als een uitstekend voorbeeld van hoe een “noaberpunt” gelegen op een centrale plek, laagdrempelig en toegankelijk kan zijn voor iedereen.


Dienstencentrum De Berke is belangrijk voor de Boekeloërs en voor Zorgcentrum De Posten. Wij zijn blij met deze faciliteit om zo kleinschalige en echt betrokken zorg te kunnen verlenen aan de inwoners van Boekelo, Usselo en Twekkelo.