NIEUWS UIT DE DORPSRAAD (17 JUNI 2008)


Onder de aanwezigen mevr. M. Schelfer van Stadsdeel West.


Opening en mededelingen van de voorzitter

Het bezoek van B en W op 6 juni jl. werd door de aanwezige dorpsraadleden als bijzonder zinvol gevonden en is zeker voor herhaling vatbaar. Mevr. Schelfer licht toe dat in principe ieder jaar een van de wijken in een stadsdeel aan de beurt is. Zij heeft van B en W de opdracht gekregen de dorpsraad te bedanken, het werd een prettig bezoek gevonden. Ook de aanwezige DR-leden vonden het een nuttig en plezierig bezoek.


Notulen van de vergadering van 13 mei jl.

Mevr. Lawerman, die namens de dorpsraad de vergaderingen van 

De Koepel bijwoont, meldt dat er meer aanvragen voor subsidies van Grolsch zijn ingediend, dan kunnen worden gehonoreerd.

De voornaam van de dokter Koek is destijds bij zijn geboorte al fout in de burgerlijke stand opgenomen; zie elders in deze Boeke-loos.

De heer Bel heeft de vraag om naambordjes bij de beken aan te brengen al voor de derde keer bij het Waterschap aangeboden.


Commissie Ruimtelijke Ordening en Milieu

Per 1 juli komt het vernieuwde bestemmingsplan voor 6 weken ter inzage te liggen en zal onder meer de geluidsnormen van Grolsch bevatten.

Bij het sportterrein De Grobbe zijn 50 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Het ligt in de bedoeling een parkeerverbod in te stellen op de Oude Deldenerweg tussen de Spieleweg en de Nieuwe Beekweg.

DR-lid Roossink klaagt er over dat er nu regelmatig tussen de Tesinkweg en de H. Dunantlaan aan de oostzijde wordt geparkeerd. De commissie gaat dit na.

Naar aanleiding van klachten over de toename van het verkeer op het Molenveld en de Keizerweg hebben enkel dorpsraadleden ter plekke enkele uren een steekproef gehouden. Extrapolerend zou het betekenen dat op het Molenveld ca. 2500 en op de Keizersweg ca. 1300 voertuigen per etmaal passeren. Interessant is dat de heer Valkenburg gemeentelijke verkeerstellingen uit 2003 toont, waaruit blijkt dat toen op het Molenveld 800 auto’s per etmaal passeerden.

E. e. a. is besproken met de gemeente en hun adviseur komt erop terug.

Stadsdeel West heeft gevraagd om de top 3 wensen van de dorpsraad voor het onderhoud van wegen in 2009; de commissie gaat het bekijken.

Vanaf 1 juli ligt het bestemmingsplan voor het multifunctionele centrum ter inzage.

In Bookels Holtink is gesproken over de veilige oversteekplaats die er moet komen bij de nieuwe huisartsen praktijk. De huisartsen hopen het oude Conrad-gebouw omstreeks de jaarwisseling te betrekken (zie ook elders in Boeke-loos).


RSCJ commissie

Waren er in december al weinig jongeren naar de discoavond gekomen, op 30 mei kwam er niemand. Kennelijk bestaat er in Boekelo geen behoefte aan zulke avonden.


Ouderen commissie

DR-lid Schoeman wijst op het noodzakelijke onderhoud aan drie grote eiken bij De Berke. Er zijn drie “boomverzorgers” van de gemeente komen kijken, maar zo lang niet duidelijk is op wiens grond ze staan doen ze nog niets. Ze zullen dat uitzoeken.

Mevr. Schelfer heeft snel gereageerd op Schoeman’s verzoek om nieuwe computers. Ze staan er al !!!!

Op een scherm van 2,00 x 1,80 m worden in De Berke de wedstrijden van het Nederlandse elftal getoond. Iedereen is welkom.


Seniorenproof

In het najaar zal een bijeenkomst worden gehouden, waarbij zal worden toegelicht wat er tot nu toe is gedaan rondom Seniorenproof. De opzet van het “noaberpunt” en zorgloket komen dan aan de orde, evenals het profiel voor een coördinator.


Rondvraag

Op 4 juli zal het eindrapport “Behoefte peiling mortuarium” tussen 11:00 en 12:00 bij De Buren worden aangeboden aan wethouder mevr. M. Koomen.


Volgende vergadering

De volgende openbare vergadering is op dinsdag

19 augustus om 20:15 uur in het Dorpshuis. 

Vanaf 14 augustus a.s. kunt u de agenda voor die vergadering bekijken in de vitrine bij de ingang van de Rabobank en op de internetsite www.boeke-loos.nl.\

Arie Kers