VAN DE WETHOUDER


Lieve mensen,

Met het stadsdeelmanagement heb ik onlangs gesproken over de koersnotitie Enschede West 2010. Hierin staan de hoofdlijnen en accenten opgesomd die voor Enschede West van belang zijn en in de stadsdeelcommissie aan de orde komen.
Voor Boekelo en Usselo wordt de besluitvorming rondom het tracé van de N18 actueel en daarmee de gevolgen voor het verkeer. De verkeers-problematiek zal sowieso op de agenda blijven staan. Ook al door het verkeersplan Twekkelo en de relatie met de ontwikkelingen rondom de Auke Vleerstraat.
Andere accenten die over het Boekelose op de agenda van de stadsdeelcommissie komen, zijn de buitensportaccommodatie, de multifunctionele accommodatie, het dorpsplan plus en de dorpskamer Usselo.
Goed dat sport en gezondheid in de agendapunten voorkomen.
Dat vinden we als gemeentebestuur belangrijk, dat we mensen bewegen om te sporten. Ik probeer zelf ook tijd vrij te maken voor sport. Als druk bestuurder met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht ren ik regelmatig van hot naar her. Ik ben dan wel veel in beweging maar met net iets teveel stress. Voorlopig kan ik daarom mijn wekelijkse oefeningen in de sportschool niet missen.

De Klimaatstraat:  www.doegroendatscheelt.nl
Begin november was mijn collega-bestuurder Jelmer van der Zee actief in ‘mijn’ Stadsdeel West. Hij vroeg er aandacht voor de klimaatstraat. Wist u dat iedereen zich kan aanmelden om een echte klimaatstraat te worden? De opdracht is eenvoudig: ga met zoveel mogelijk buren in je straat aan de slag om energie te besparen. Deze actie is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook goed voor het klimaat. De straat die gedurende vijf maanden de meeste punten verzamelt, wint een bijzondere klimaatprijs. Doet u ook mee? We kunnen de klimaatverandering alleen stoppen als iedereen zijn steentje bijdraagt.
Ik vind deze actie goed aansluiten bij de laatste maand van dit jaar.
De donkere tijd inspireert me altijd om stil te staan bij het afgelopen jaar en na te denken over de toekomst en de wereld waarin we willen wonen. Als wij beter omgaan met onze energie, dan laten we een gezonde wereld achter voor onze kinderen.
Ik wens u fijne dagen in deze donkere tijd en veel licht in 2010!

Myra Koomen, wethouder Werk en Inkomen en Stadsdeel West
 

boeke-loos     december 2009     31e jaargang, nr. 322