U EN DE DORPSRAAD


Vindt u dat er in Boekelo voor de jeugd te weinig te beleven valt? Bent u er vóór dat er meer nieuwbouw in Boekelo komt, ook als ‘De Bleekerij’ voltooid is?
Moeten er in het centrum van Boekelo méér parkeervoorzieningen komen?
Zou u de aanleg van een rondweg om Boekelo toejuichen?
Wat zou u ervan vinden als in het (Twekkelose) buitengebied wegen afgesloten worden voor autoverkeer?

Misschien kunnen dit soort zaken u niet zoveel schelen. In dat geval mag u het lezen van dit artikeltje staken, en doorgaan naar het volgende artikel. Maar wie deze onderwerpen rond de leefbaarheid van ons dorp wèl interessant vindt, moet nu even doorlezen.

Er is in Boekelo een Dorpsraad. Dat is een club mensen die dit soort zaken wèl wat kan schelen, en die daar wat over te zeggen wil hebben. Niet namens zichzelf, maar namens de bewoners van Boekelo, want de Dorpsraad bestaat uit gekozen leden.
Op 3 maart 2010 zijn er weer Dorpsraadverkiezingen, zoals gewoonlijk in combinatie met de Gemeenteraadsverkiezingen. Dan moet er ook iets te kiezen zijn.
Er zijn – en nu komt de aap uit de mouw - dus kandidaat-dorpsraadsleden nodig waaruit we in Boekelo kunnen kiezen.
De vraag die u zich nu moet stellen luidt: is dat wat voor mij, lid zijn van de Dorpsraad?
Die vraag kunnen wij niet voor u beantwoorden, maar enkele overwegingen willen wij u graag even meegeven.

Het werk van dorpsraadsleden is niet verheven boven ‘gewoon’ werk, zodat het uitgevoerd zou moeten worden door notabele dames en heren uit het dorp. Het is eerder alledaags werk. Heeft u een normaal verstand, interesse in de onderwerpen, hart voor het wel en wee van Boekelo, de vaardigheid om er met anderen van gedachten over te wisselen, en de bereidheid om er tijd en energie in te steken? Dan kunt u het werk vast wel aan!

Het werk kost tijd en energie, wij zeiden het al. U krijgt er veel voor terug. U raakt op de hoogte van wat er in en om Boekelo speelt, u leert wellicht nieuwe mensen kennen. U leert hoe u het moet aanpakken om wensen gerealiseerd te krijgen. U hebt daadwerkelijk invloed (denk b.v. maar aan de rol van de Dorpsraad bij de het verwerven van de Multi Functionele Accommodatie).

Wat let u? Meldt u aan als kandidaat-dorpsraadslid!

Of gaat u dat wat te vlug? U kunt ook - vrijblijvend - eerst wat nadere informatie aanvragen. Dat kan bij één van de leden van de commissie Dorpsraadverkiezingen. Die kan u ook een officieel aanmeldingsformulier verstrekken.

Ook als u besluit zich aan te melden kunt u zich daarvoor tot één van de leden van die commissie wenden:

Jaap Hilbink
Boekelosestraat 387, 7548 AT Boekelo
053 - 428 23 31 en 06 – 53 89 97 11
[email protected]

Hennie Westerveld
Pastoor Schneiderstraat 9, 7548 CM Boekelo
053 - 428 20 67 en 06 – 51 40 33 78
[email protected]

Roelant Lawerman
Mr. De Wolfstraat 63, 7548 AK Boekelo
053 - 428 20 35 en 06 – 53 18 16 11
[email protected]

Roel Bruinsma
Beckumerstraat 207, 7548 BE Boekelo
053 - 428 17 53
[email protected]

boeke-loos     december 2009     31e jaargang, nr. 322