TEESINKBOS OPGEKNAPT DANKZIJ SCHENKING


Persbericht van Landschap Overijjsel:

Landschap Overijssel heeft een schenking van € 27.500 ontvangen van een echtpaar dat anoniem wenst te blijven. Dankzij de schenking kan het parkgedeelte van het Teesinkbos weer in oude glorie worden hersteld.

Het echtpaar heeft zeer goede herinneringen aan het Teesinkbos.
De echtgenoot groeide er vlakbij op. Hij leerde schaatsen op de vijver van het bos en heeft er vele mooie jeugdherinneringen. Hij wilde graag iets doen om het bos te behouden, om zelf van te genieten en uiteraard ook voor komende generaties. Na een gesprek met Landschap Overijssel werd besloten de schenking te gebruiken om het parkgedeelte van het Teesinkbos in oorspronkelijke staat te herstellen.


foto: M. Horsthuis

Liefde voor gebied.

"Dit karwei stond al lange tijd op de agenda",zo vertelt Harry Koster van Landschap Overijssel."Er is jarenlang niets aan het park gebeurd, er was veel opslag en er stonden veel planten en bomen die er niet thuishoren. Inmiddels is de oorspronkelijke beplanting hersteld, is de vijver uitgebaggerd en is er een wandelpad aangelegd. Er komen nog bankjes, bedden met rododendrons en heesters, en er wordt nog gazon gezaaid. Het is erg mooi dat we door iemands liefde voor dit gebied, dit park nu in oorspronkelijke staat kunnen herstellen. We zijn erg blij met de schenking."
En het echtpaar dat dit allemaal mogelijk maakt? Zij komen af en toe even langs om te kijken, en te genieten….

boeke-loos    december 2009     31e jaargang, nr. 322