NIEUWS UIT DE DORPSRAAD ( 16 NOVEMBER 2010)


Naast een 9-tal leden van de raad en 9 dorpsgenoten, zijn er vertegenwoordigers van het Stadsdeel West en de politie aanwezig.

Bij de (1) opening staat Jeroen Verhaak, voorzitter, stil bij het overlijden van Frans Winters. Winters was jarenlang de coördinator van het vouwen/nieten en de bezorging van
Boeke-loos. Verhaak spreekt zijn medeleven uit met de familie en wenst hen sterkte.

De (2) notulen van de vergadering van 19 oktober worden besproken en met de wijziging goedgekeurd: punt 4 (BART) de BART-Award wordt op 7 april 2011 uitgereikt.

Bij de behandeling van de (3) postlijst wordt meegedeeld dat onze voorstellen voor een gewijzigd strooibeleid niet zijn overgenomen door de gemeente. Een opmerking uit de zaal verduidelijkt dat het hier om het zoutstrooibeleid gaat en niet om dat van Sint!

Het agendapunt (4) betreft het nieuws van de Dorpsraadcommissies en-vertegenwoordigingen.
De voorzitter licht de "Koersnotitie jaarplan Enschede-West 2011" toe en stelt voor bij de bespreking in Stadsdeelverband, later dit jaar, aan te dringen op opname in deze notitie van de Boekelose aandachtspunten: Smeltterrein, Dorpsplan+ specificaties en de toekomst van het terrein De Grobbe.

De activiteiten in het kader van Dorpsplan+ passeren de revue.
Genoemd worden: ontsluitingsweg; naoberpunt en jongeren; toerisme; kinderboerderij en betaalbare huurwoningen/starterswoningen.
Over de inzet van €10.000,- die beschikbaar is voor het project Dorpsplan+ wordt uitvoerig van gedachten gewisseld, er worden verschillende opties genoemd.

In het kader van commissie R.O.M. informeert mevrouw Stork ons uitvoerig over de plannen rond de inrichting van landgoed Hof te Boekelo.
Onze indruk is positief! Wij wachten een adviesaanvraag van de gemeente inzake de plannen af.

Het dorpsraadlid Henk Abbink praat ons bij voor wat betreft de N18.
 Aandachtspunten: sluipverkeer door Boekelo, kruispunt N18/A35 bij Grolsch
(o.a. positie bewoners Boekelosestraat).
Er worden diverse opmerkingen gemaakt over het tracé. Uiteraard bereiden
 wij ons voor op de inspraakronde m.b.t. het tracé-besluit!

De commissie R.S.C.J. meldt enkele actiepunten, w.o.: inzet maatschappelijke stages voortgezet onderwijs; organisatie feestelijke activiteit van jongenen voor ouderen.

Het huurcontract van het voormalige kerkje, onze vergaderplaats, loopt tot mei 2012. Hopelijk zal in de dorpsraadvergadering van december 2010 het nieuwe meubilair
in gebruik genomen kunnen worden!

Van de (5) rondvraag wordt geen gebruik gemaakt.
De voorzitter sluit rond 21:20 uur de vergadering.

Ben Schoppert.

De DR-vergadering is op dinsdag 14 december 2010
in het voormalig Kerkje aan de Kwinkelerweg, aanvang 20:00 uur.

boeke-loos  december 2010 32e jaargang, nr.333