EVEN VOORSTELLEN

Na tien jaar gewoond, gestudeerd en gewerkt te hebben in Amsterdam loop ik nu weer door de straten waar ik vroeger ook doorheen huppelde als kleine koter. Wij hebben hier namelijk jaren in de Topaasstraat gewoond en ik ging toen naar de Marcellinus. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad op die school en ik herinner me bijvoorbeeld nog goed hoe we in de pauzes onder de prachtige stenen aan de muur van het gebouwtje speelden en hoe we aan het eind van de week weeksluiting hielden in de hal van de school.
Na de Marcellinus ging ik in Enschede naar het vwo en daarna begon het avontuur in Amsterdam. In de hoofdstad heb ik BA & MA Algemene Cultuurwetenschappen: Media & Intermediality gestudeerd en ook hield ik me bezig met mijn grote passies: schrijven, illustreren en dans.
Na tien jaar begon ik echter terug te verlangen naar Twente en zo besloot ik afgelopen zomer weer in Boekelo te gaan wonen.

Er waren een aantal dingen die mij opvielen toen ik terugkwam: onder andere de enorme Grolsch brouwerij, die bijna even groot is als Boekelo zelf, de supermarkt, die de plaats in heeft genomen van de kleine Spar, De Bleekerij, die me deed beseffen dat dit dorp ook aantrekkelijk is geworden voor ambitieus, jong volk en last but not least Boeke-loos, dat in een heel modern jasje op de deurmat verscheen. Ik was aangenaam verrast door dit blaadje vanwege de leuke verhalen en de weetjes die er in stonden. En omdat ik me graag bezig houd met media, schrijven en reportages maken heb ik dan ook meteen gereageerd toen ik de oproep voor redactielid zag staan. Gelukkig werd dat positief ontvangen en daarom mag ik mij nu met trots aan u voorstellen als nieuw redactielid.

Bij deze: aangenaam!

Annejet Riedijk

 

boeke-loos december 2010 32e jaargang, nr.333