VAN DE WETHOUDER


Beste lezer,

Het einde van het jaar komt in zicht. De dagen worden korter, het wordt kouder en dit is alweer mijn laatste column in Boeke-loos voor dit jaar.

In de politiek heerst er echter nog topdrukte. Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor 2011. Helaas zijn de vooruitzichten ongunstig.

Er zal minder welvaart zijn en iedereen moet inleveren. Reden voor mij om er een extra schepje bovenop te doen om er in deze tijden het beste van te maken voor de inwoners van Enschede en Boekelo.

Minder welvaart staat voor mij namelijk niet gelijk aan minder welzijn is. Rijkdom zit namelijk vooral ook in dingen zoals omzien naar elkaar, vriendschap, liefde en vertrouwen.

Samen met de inwoners van Boekelo ga ik graag de uitdaging aan om er, ondanks de negatieve vooruitzichten, het beste van te maken in het jaar. Hiervoor moeten, meer nog dan in voorgaande jaren,
de handen ineengeslagen worden. Samenwerking, meedoen en meedenken van inwoners is nu en in de toekomst van groot belang voor een krachtig Boekelo. Gelukkig maak ik me hier geen enkele zorgen over. Er zijn namelijk genoeg goede voorbeelden te bedenken in Boekelo.

Een voorbeeld is de overeenkomst tussen de gemeente en de oudere inwoners van de Jan van Elburgstraat, de bewoners van Dienstencentrum De Berke. Hierin staat dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van hun ‘stukje’ openbare ruimte voor een periode van drie jaar. Zij weten immers het best wat er moet gebeuren en kunnen samen zorgen voor een schone en veilige leefomgeving. Het stadsdeel West blijft verantwoordelijk voor de grote en complexe klussen en zorgt voor een aantrekkelijke aankleding met onder andere planten en struiken.

Een goede wisselwerking waarvoor het initiatief grotendeels van de bewoners zelf is gekomen. Een voorbeeld hoe samenwerking in Boekelo het verschil kan maken en hoe we in het nieuwe jaar het wonen en leven in Boekelo nog aangenamer kunnen maken.

Tot slot wens ik alle inwoners van Boekelo een gezellige en sfeervolle decembermaand, geweldige kerstdagen en een geslaagde jaarwisseling toe. Een periode waarin het gezelschap van vrienden en familie hopelijk een grote rol speelt.

Myra Koomen,

Wethouder Werk & Inkomen en stadsdeel West.
 

boeke-loos december 2010 32e jaargang, nr.333