NIEUWS UIT DE DORPSRAAD (18 OKTOBER 2011)


1. Enkele minuten over acht geeft de voorzitter, Jeroen Verhaak, het startsein voor deze oktobervergadering (12 leden en een 7-tal toehoorders) van de Boekelose Dorpsraad, waarbij hij de afwezigheid van Jan Haven (vicevoorzitter) toelicht en meldt dat de gemeente Enschede heeft aangekondigd dat voor niet-commerciële wijk/dorpsactiviteiten geen leges meer verschuldigd zullen zijn.

2. De notulen van de vergadering van 20 september jl. worden ongewijzigd vastgesteld.

3. De postlijst vanaf 3284 wordt langsgelopen. Bij 3287 de opmerking dat wij niet de Jan Schaeferprijs hebben gewonnen, maar dat wij blij zijn met onze nominatie! 3288 betreft een brief van de heer Morren over de verkeerssituatie Bastinglaan/Weleweg en Bastinglaan/Boekelosestraat. Aan de eerste situatie kan weinig worden gedaan. (Opgemerkt wordt dat de "kop" van de Weleweg zeer binnenkort wordt aangepakt). De kruising Bastinglaan/Boekelosestraat is onderdeel van een groter pakket maatregelen m.b.t. de Boekelosestraat. Wij hebben Ter Steege laten weten dat daarmee haast gemaakt moet worden! E.e.a. zal aan de briefschrijver worden medegedeeld.

4. Over De Bleekerij valt te melden dat er kortgeleden een overleg heeft plaatsgevonden tussen "Bleekerijpleinbewoners", Ter Steege en Dorpsraadleden over de invulling van dat "Bleekerijplein". Aan een pakket van wensen/eisen wordt gewerkt. Vanuit de vergadering worden opmerkingen gemaakt over het terugplaatsen van het oorspronkelijke kunstwerk in een waterpartij en de situering van het Historisch Centrum (ook dit lag vroeger aan die waterpartij!). Aan de Bleekerijzijde staat bij de overweg een informatiepaneel wel erg in de verdrukking!

5. Verschillende Dorpsraadleden melden uit de commissies en vertegenwoordigingen:
Buurt in actie (B.I.A., Ben Schoppert): de projectgroep heeft nu bijna
€ 30.000,- aan diverse plannen toegekend. Op 31 oktober komt men weer bijeen.

Dorpsplanplus(Jeroen Verhaak): hij, Henk Guchelaar en Marrianne v.d. Berg (Stadsdeelmanagement) komen binnenkort met een financiële onderbouwing van hopelijk uit te voeren Dorpsplanplusplannen.
Ben Schoppert licht de DP+-plannen voor het realiseren van een drietal ontmoetingsplaatsen aan de Beckumerstraat en Boekelosestraat toe.

Ruimtelijke Ordening en Milieu (R.O.M.): de voorzitter doet verslag van de activiteiten die
wij als DR de laatste week hebben ontplooid m.b.t. de fietsbrug over de Auke Vleerstraat. Overleg met de gemeente heeft ertoe geleid dat men op zeer korte termijn de fietseroversteekplaats verplaatst naar een plek vóór de tweede afslag naar de Marssteden (vanuit Boekelo gerekend). Er zullen verkeersluwende maatregelen worden genomen,
maar wij zullen aandringen op meer actie om de verkeersveiligheid te waarborgen.
Genoemd worden: verkeerslichten en rotonde. We zijn door de beloofde maatregelen gerustgesteld, maar volgen deze zaak kritisch!
GSM-mast KPN.: de mast aan de Verzetslaan moet verplaatst worden. Optie is een plek achter De Mans. We wachten de officiële adviesaanvraag van de gemeente af.
Afsluiting Wiecherinksweg: er is protest aangetekend tegen de plaatsing van een afsluitingspaaltje. Wordt vervolgd.
Beldershoekweg: de gemeente begint zeer binnenkort met de aanleg van geluidsarme grasbetonstenen in de bermen. We doen nog steeds pogingen deze weg voor vrachtverkeer te laten "ont-TomTom-men"!
Haimersweg: de bermsituatie is zeer slecht! Deze weg wordt in toenemende mate gebruikt door verkeer dat vroeger de, nu omgelegde, Strootsweg gebruikte. We betreuren het dat de toegezegde aanpassing van de aansluiting van de Haimersweg op de Windmolenweg niet meegenomen is in de recent uitgevoerde aanpak van Auke Vleerstraatkruispunt en Twekkelerbeekweg. We zullen de gemeente nog deze week van onze zorgen in deze op de hoogte brengen!
Verkeerscontroles in Boekelo: Peter Colijn (wijkagent Boekelo) licht de resultaten van de uitgevoerde verkeerscontroles toe. We kunnen niet anders concluderen dan dat deze controles hebben geholpen: de gemiddelde snelheid is gedaald, het verkeersbeeld is rustiger. Steekproefsgewijze controles blijven!
Opgemerkt wordt dat elders (b.v. Mr. de Wolfstraat) de snelheid juist weer is toegenomen door sluipverkeer.
Naar aanleiding van dit gesprekspunt wordt de plaats van de bibliobus ter sprake gebracht. Wellicht dat op den duur het Bleekerijplein een mooie opstelplaats voor deze voorziening zou kunnen zijn? We komen nog terug op dit punt.
Gevraagd naar de financiële opbrengst van de verkeerscontroles moest Colijn daarop het antwoord schuldig blijven.

Ouderencommissie: Ben Bel en Jules Overzee melden dat zij een gesprek hebben gehad met vertegenwoordigers van het Open Ouderenwerk. Over de organisatiestructuur hiervan wordt nagedacht.
De inzet en het enthousiasme van de vrijwilligers wordt geprezen!
Boeke-loos (uitgave van de Stichting Dorpsraad): Henk Guchelaar (penningmeester Dorpsraad) stelt trots vast dat alle adverteerders
hebben betaald. Ook de achterstallige advertentiegelden zijn binnen.
Met de complimenten aan Jolanda Stuiver!

De klankbordgroep De Bleekerij (Ben Bel) komt op 9 november bijeen.

BART (Carry Hilbink): stand waarin de BART-Award winnaars en genomineerden zich presenteerden op de Military, was een groot succes. Wordt vervolgd!

Multifunctionele Accommodatie (M.F.A. Jeroen Verhaak): is nog steeds in een cruciaal stadium. Overleg met de gemeente over bouwkundige eisen en het budget lopen nog. De vooruitzichten zijn op dit moment positief!

6. Tijdens de mogelijkheid tot rondvraag bedanken diverse Dorpsraadleden
(Gerard Roossink, Jules Overzee, Ben Schoppert) voor de ontvangen attentie bij jubileum
of opmerkelijke verjaring.
Desgevraagd (door Joost Brunink) wijst de voorzitter op het binnenkort verschijnen van de definitieve tracévaststelling voor de N18.
Nico v.d. Veen vraagt aandacht voor het kunstexpositieprobleem dat ontstaan is door ernstige lekkage in het voormalige Sachsepand.
Jeroen Verhaak zal enige actie ondernemen.
Jan ten Elzen doet verslag van de in september gehouden bijeenkomst van bewoners van de Pastoor Schneiderstraat en Dokter de Jongstraat m.b.t. de plannen tot renovatie van de eerstgenoemde straat.
Het plan verschijnt binnenkort.

Rond half tien sluit de voorzitter de vergadering. Daarbij wijst hij de Dorpsraadleden op het deze week te verschijnen vergaderschema voor 2012.

Ben Schoppert.

De volgende vergadering van de Dorpsraad is op dinsdag 15 november, aanvang 20:00 uur, Kwinkelerweg, voormalige kerk.
U bent van harte welkom!

boeke-loos november 2011 33ejaargang, nr.343