VAN DE WETHOUDER


De dagen worden steeds korter, de laatste bladeren vallen van de bomen en langzaam maar zeker komt de winter eraan. Voor veel mensen is deze ‘sombere’ periode niet de meest leuke tijd van het jaar. Voor mij zijn deze donkere maanden juist erg waardevol.
De bekende Nederlandse schrijver Vincent Bijlo zei ooit: "De herfst is het verplaatsen van het licht naar binnen". Een treffende uitspraak. Het is namelijk een prachtige tijd om in je eigen huis te zorgen voor warmte, licht en gezelligheid. Kortom, een plek om van elkaars aanwezigheid te genieten.

Bovendien lijkt Boekelo juist extra tot leven te komen in de herfstperiode. De Military Boekelo - Enschede is hier een prachtig voorbeeld van. Ook dit jaar was het weer een groot succes en het beste visitekaartje dat Boekelo zich kan wensen. Ik heb er weer met volle teugen van genoten. Niet alleen van de topprestaties van de ruiters en hun paarden, maar vooral van de inzet van de vele vrijwilligers die er samen een onvergetelijke happening van gemaakt hebben. Hun passie, enthousiasme en bereidheid om de handen uit de mouwen te steken is hartverwarmend.

Goed om te zien was de stand van de Stichting BART die voor het eerst op de Military stond. Deze stand is gratis beschikbaar gesteld door het bestuur van de Military die de felbegeerde BART-Award dit jaar in de wacht heeft gesleept. De prijswinnaars van de afgelopen jaren en de genomineerden van dit jaar waren aanwezig om te laten zien wat Boekelo allemaal in huis heeft. Resultaat was dat de vele bezoekers niet alleen door de prachtige omgeving geprikkeld werden om het dorp te ontdekken, maar ook door de fraaie stand en de enthousiaste ondernemers. 

De betrokkenheid van de inwoners van Boekelo bij hun woonplaats valt mij altijd weer op. Op dit moment denken bewoners bijvoorbeeld actief mee over de invulling van het plein van De Bleekerij. Ook bij de besteding van de wijkbudgetten is er volop ruimte om mee te denken.
Deze bedragen zijn bestemd om bewoners meer zeggenschap te geven. Ook uw bijdrage is van groot belang en kan het verschil maken in Boekelo. Ik daag u dan ook uit om uw ideeën en mening te laten horen. Dit kan via het e-mailadres [email protected] of via de Dorpsraad Boekelo met e-mailadres [email protected].

Myra Koomen,
Wethouder Werk & Inkomen en stadsdeel West.

boeke-loos  november 2011 33ejaargang, nr.343