PRINS PIETJE


Even voorstellen: Prins Pietje.
Niets vermoedend en denkend dat ik een afspraak had om iets te overleggen over een evenement, liep ik naar de deur om de bezoeker binnen te laten. Dit bleken er echter drie te zijn en tot mijn verbazing bleken ze niet te behoren tot de mensen die met dat evenement iets te doen hadden. Wel kende ik ze uit het dorp en gek genoeg zijn ze allemaal actief binnen de carnaval.

Gezien de tijd van het jaar ging er bij mij al een belletje rinkelen en begon mij geestelijk al voor te bereiden op de woorden "nee, dat doe ik niet". Nou moet u weten dat ik graag alle evenementen bezoek die er in het dorp en daarbuiten georganiseerd worden, maar niet graag in de belangstelling sta. Ik doe alles onder het motto "erbij zijn is belangrijker dan opvallen". De koffie hebben we die avond overgeslagen en de heren draaiden er niet omheen, zij vertelden dat ze mij wel als nieuwe hoogheid van Boekelo wilden hebben. Ik heb hen verteld dat ik dit niet wou om bovengenoemde reden, mijn vrouw dacht hier toen al anders over en door de mooie verhalen van de heren werd dit gedurende de avond alleen maar erger.
De heren zijn vertrokken met de afspraak dat ik spoedig zou bellen.
Ik heb daarna een vriend gebeld en hem verteld wat er was gebeurd, ook hij was van mening dat ik deze eer niet aan mij voorbij kon laten gaan, zo is de adjudant geboren. Dit alles gaf voor mij wel de doorslag om de commissie een positief bericht te geven.
Ondertussen is er wat tijd verstreken en zijn we, samen met onze vrouwen, met veel enthousiasme bezig met de voorbereidingen van het komende carnavalsseizoen. We moeten de bescheidenheid maar voor een jaartje aan de kant zetten en er een geweldig feest van maken.
Ik hoop u voor het eerst te ontmoeten op (vrijdag) 11-11-2011 tijdens het "op en daal" van de Soaltkloet’ns .

Alaaf,
Pietje .

boeke-loos november 2011 33ejaargang, nr.343