NIEUWJAARSBOODSCHAP

Allereerst wens ik namens de Dorpsraad Boekelo
iedereen een goed, voorspoedig en vooral gezond 2012.

Boekelo is een fraai, groen en levend dorp waarin het volgens mij goed wonen en leven is. En dat willen we graag zo houden, ondanks straks twee autowegen in de buurt. Daarbij wens ik ieder respect toe voor andere meningen en het anderen in haar/zijn waarde laten.
Laten we bijvoorbeeld in 2012 (behalve met oud en nieuw) geen vuurwerk afsteken en bij de verschillende stortbakken geen glas, kleding, plastic en andere zaken achterlaten als de bakken vol zijn, dan wel dat het er niet in past. Dit zal de leefbaarheid van ons dorp zeker ten goede komen.
Voordeel is ook dat deze ergernissen niet bij de Dorpsraad worden aangekaart.
Natuurlijk hebben we dit jaar weer het nodige te bespreken, zoals:

  • Ons dorpshart, grofweg het gedeelte van de Beckumerstraat tussen de spoorwegovergang bij De Buren en Slagerij van der Peet. Samen met o.a. aanwonenden, de BOV en BART wordt een plan gemaakt waardoor dit (weg)gedeelte een niveau kent en waar voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer zonder problemen hun weg kunnen vinden.
    Voor zover we nu overzien vraagt dat om een andere ligging van de parkeerplaatsen, aanpassingen aan groen en straatmeubilair. Vast en zeker zal over enkele maanden een eerste plan gepresenteerd worden.
  • In nauw verband hiermee staat het te ontwikkelen Bleekerijplein.
    Dat willen we graag goed laten aansluiten op het dorpshart.
    Met o.a. Ter Steege, omwonenden en gemeente zijn een aantal uitgangspunten vastgesteld en wordt gewerkt aan een eerste plan. Ook dit komt t.z.t. in de dorpsraad aan de orde. Tevens hopen we dat dit jaar de schop in de grond gaat voor het kinderdagverblijf op
    De Bleekerij.
  • Zoals iedereen kan zien vordert de aanleg van het nieuwe sportcomplex aan de Boekelosestraat goed. En hopelijk kan snel gestart worden met de bouw van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie op het sportcomplex. Het in gebruik nemen van dit complex vraagt ook om een veilige ingang en oversteek naar het fietspad. Met de gemeente zijn we in overleg om dit te realiseren en ook om het trottoir vanaf de ingang van De Bleekerij door te trekken naar de Verzetslaan.
    Jammer dat het fietspad dat daar lag enkele jaren geleden is opgebroken. Wij hopen dat tegelijkertijd ook de kruispunten met de Boekelosestraat, de Bastinglaan en de Landsteinerlaan aangepakt worden.
  • Een ander project dat in 2012 resultaat zal laten zien is het ontwikkelen resp. vernieuwen van enkele ontmoetingsplekken in het dorp. Onze commissie voor recreatie, jeugd e.d. is enthousiast bezig om dit voor elkaar te krijgen.
  • Voor zover we nu weten, is voor het plan om een kleinschalig dierenverblijf aan de Winterhaarweg een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk. Met het bestuur van het dierenverblijf trekken we gezamenlijk op om dit z.s.m. te realiseren.

Natuurlijk gebeurt er nog veel meer (b.v. de kunstroute, de N18, ) maar voor dit stukje moest een selectie gemaakt worden. Via Boeke-loos en onze site houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van alle ontwikkelingen.
En als u iets ziet waarvan u denkt dat dit onder de aandacht van de Dorpsraad gebracht moet worden, schroom dan niet om dat in te brengen tijdens een van onze maandelijkse vergaderingen. Of schiet een van ons aan in het dorp.

Tot slot maak ik graag van de gelegenheid gebruik om iedereen die zich het afgelopen jaar op verschillende fronten voor onze gemeenschap heeft ingezet daarvoor te bedanken.
Wij hopen voor het komend jaar op evenveel enthousiasme!

Dorpsraad Boekelo,
Jeroen Verhaak, voorzitter.

boeke-loos  januari 2012 34ejaargang, nr.345