VAN DE WETHOUDER


De sfeervolle en gezellige decembermaand is voorbij en het nieuwe jaar is inmiddels begonnen. Een goed moment om iedereen een voorspoedig en gelukkig 2012 te wensen. Het wordt een jaar vol uitdagingen.
De financiële omstandigheden en de vele bezuinigingen dwingen ons om op een slimme, doortastende en creatieve manier vooruitgang te boeken. De grote betrokkenheid en positieve houding die ik de afgelopen jaren heb ervaren in Boekelo, zorgt ervoor dat ik hier alle vertrouwen in heb.

Deze betrokkenheid blijkt wel uit de ambitieuze plannen die bedacht zijn
en d.m.v. het Dorpsbudget uitgevoerd kunnen worden.
et bestedingsplan is opgesteld en besproken in de vergadering van de dorpsraad in december. Er gaat veel gebeuren. Een deel gaat naar het versterken van het dorpshart van Boekelo. Ook staan er diverse activiteiten op het programma die het sociale karakter van het dorp verder zullen versterken. Een deel van het budget is gereserveerd voor Twekkelo en Usselo.

Inwoners van Boekelo met het goede voornemen om meer te gaan bewegen, hebben straks geen excuses meer. Er wordt hard gewerkt aan de realisering van het sportpark in het dorp. De aanleg van de velden is bijna afgerond. De multifunctionele accomodatie met meerdere clubs en verenigingen onder één dak zorgt ervoor dat Boekelo er een waardevolle voorziening bij krijgt. U kunt zich in het nieuwe jaar dus heerlijk sportief uitleven!

Ook de nieuwe Stichting Mens & Dier Boekelo timmert aan de weg met de voorbereidingen om een kleinschalig dierenverblijf aan de Winterhaarweg te realiseren. In de toekomst is het de bedoeling dat kinderen er op een leuke en natuurlijke manier leren omgaan met dieren. Een prachtig initiatief dat ik veel succes toewens!

Stuk voor stuk laten deze geweldige initiatieven zien hoe belangrijk het is dat bewoners meedenken en initiatief nemen. Dorpsbewoners hebben de touwtjes in handen en weten zelf het beste wat er moet veranderen aan hun leefomgeving. Ik ben erg trots op deze goede start en verwacht veel goede initiatieven waarmee we Boekelo samen vooruit helpen!

Myra Koomen,
Wethouder Werk & Inkomen en stadsdeel West.
 

boeke-loos   januari 2012 34ejaargang, nr.345