NIEUWS  VAN DE HISTORISCHE KRING

Op 17 september jl. vierden de medewerkers van de Historische Kring Boekelo Usselo Twekkelo dat zij één jaar gehuisvest zijn in het Historisch Centrum, het oude Portiershuisje van de Boekelosche Stoombleekerij, te Boekelo. Tot aller tevredenheid!

Op de maandagavonden, wanneer het centrum open is, lopen belangstellenden in en uit! Er is een werkafdeling en een ontvangstruimte, een keukentje waar de koffie bereid wordt. Een grote tafel waaraan vergaderd wordt en waarop papieren, foto’s etc. getoond worden. Vaak is het er lawaaiig en vooral de bezoekers krijgen niet altijd voldoende aandacht. Natuurlijk dromen wij nu al over een toekomstige uitbreiding maar daar kan voorlopig nog geen sprake van zijn. Wij adviseren daarom aan diegene die met een specifieke vraag of probleem bij ons langs komt met één van onze vrijwilligers een afspraak te maken zodat op een ander moment van de week in het centrum overlegd kan worden. Ook op de vrijdagmorgen, wanneer wij open zijn van 10:00 tot 12:00 uur, is het veel rustiger.

Er is een groeiende belangstelling voor familiegeschiedenissen en genealogie, vaak gekoppeld aan het oude familie-erf; overal komen familie- of schoolfoto’s te voorschijn, vaak zonder naamsvermelding of data. Onze medewerkers zijn bijna allemaal oorspronkelijke Boekeloërs, waarvan uiteraard enkele op leeftijd, maar nog oh zo "bij de tijd"! Voor zover mogelijk hopen wij vragen te kunnen beantwoorden. Graag tot ziens, dus!

Op vrijdagmorgen 21/9 stonden 3 heren en hun 94 jarige vadervoor de deur van het HC. Zij maken met hem een tour de Twente. Hij was jarenlang bedrijfsleider bij BSB/Texoprint. Woont nu in Bergen NH. Het deed hem kennelijk goed weer in een vertrouwde omgeving te zijn met zeer herkenbare trekken voor hem en veel afbeeldingen en foto’s. Het doorbladeren van het boek van de BSB was voor een feest van herkenning.

Wij hebben binnengekregen: een samengesteld herdenkingsboek over de Marcellinusschool 1929-2004. Zeer mooi. Wie heeft de originele uitgave?

FILMAVOND: woensdag 21 november bij De Buren.
Het wordt weer wat bijzonders.

boeke-loos oktober 2012 34ejaargang, nr.353