PAASVUUR IN BOEKELO

 
Op een met sneeuw bedekt land hebben wij begin januari op een zaterdagmorgen als paasvuurcommissie de eerste voorbereidingen getroffen voor de opbouw van een "poasboake". Ook dit jaar mogen wij de vertrouwde locatie aan de Beckumerstraat weer gebruiken en we willen de eigenaar van het land vanaf deze plaats bedanken dat hij ons weer de gelegenheid wil geven om daar op 1e Paasdag een paasvuur te laten branden.

Zonder brandstof geen vuur, daarom kunt u op de volgende zaterdagmiddagen snoeihout brengen. De paasvuurcommissie zal dan tussen 14:00 en 16:30 uur aanwezig zijn om uw vracht in ontvangst te nemen:

Februari:    16 en 23
Maart:
           2, 9 en 16

Hoewel wij geen brengtarieven rekenen, moeten wij als commissie wel kosten maken om het paasvuur te bouwen (en ook weer op te ruimen). Daarom vragen wij u bij het brengen een bijdrage ter bestrijding van de onkosten.
Om het land goed te kunnen op- en afrijden mag het land niet te modderig zijn. Wanneer het voorafgaand aan de brengmiddagen veel geregend heeft, moeten we helaas de betreffende middag laten vervallen. Stobben, stronken, boomstammen en afval kunnen/mogen we helaas niet gebruiken. We zullen deze dan ook niet in ontvangst nemen.
Een dringend verzoek: stort u niet zelf op andere tijden snoeihout en vooral niet langs de straat. We willen niet alleen de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperken, maar we hebben ook niet de mankracht en middelen om dit alles zelf verder het land op te brengen. Tenslotte, wanneer u het leuk lijkt en u zin heeft om samen met ons deze mooie Twentse traditie in stand te houden, kom dan eens kijken en liever nog helpen op de genoemde zaterdagmiddagen.
Rekenend op de medewerking van iedereen willen we gezamenlijk dit jaar weer een mooi vuur zien te maken op 1e Paasdag, 31 maart 2013, aanvang 20:30 uur.

Tot ziens,
de Boekelose paasvuurcommissie

boeke-loos februari 2013 35ejaargang, nr.357