VAN DE WETHOUDER

Alweer een maand na het carnaval kan ik nog steeds onder de indruk raken van hetgeen er in Boekelo rond het feest der zotten op poten werd gezet.
Hoewel het dit jaar maar kort was, blonken veel Soaltkloet’ns weer uit in creativiteit.
Bijzondere uitingen van wat een gemeenschap zoals Boekelo met elkaar tot stand weet te brengen. Vanuit een sterk gevoel van saamhorigheid.

Zoals ik in mijn vorige column al schreef vertrouw ik erop dat in deze periode na het carnaval, een periode van bezinning, de saamhorigheid onverminderd sterk aanwezig blijft. Want juist samen zijn we tot veel in staat. Zeker in tijden waarin het allemaal wat minder vanzelfsprekend gaat. Ik denk hierbij aan de wijkbudgetten.
Vorig jaar heeft de Dorpsraad Boekelo hiervoor een bestedingsplan gemaakt. Komende maand volgt de verantwoording over het jaar 2012 aan de commissieleden. Hoe zijn de bestedingen en plannen in het afgelopen jaar verlopen?

De wijkbudgetten vormen een belangrijk instrument binnen ‘Jij maakt de buurt!’. Want juist met de wijkbudgetten beslist u mee aan welke initiatieven geld besteed moet worden. Op deze manier wordt uw zeggenschap en eigen verantwoordelijkheid binnen onze gemeente vergroot. Met succes; in het afgelopen anderhalf jaar hebben duizenden mensen zich via
 ‘Jij maakt de buurt!’ op verschillende manieren ingezet.

Ook voor 2013 zijn er weer wijkbudgetten beschikbaar. Wellicht heeft u het al gedaan, maar ook dit jaar kunt u weer ideeën inbrengen bij de Dorpsraad. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website www.jijmaaktdebuurt.nl.
Het biedt wederom mogelijkheden om uw eigen initiatieven te ontplooien om Boekelo nog mooier te maken. Met de grote betrokkenheid in het dorp moet dat zeker lukken. 

Goodgoan!

Patrick Welman,
Wethouder Stadsdeel West

boeke-loos maart 2013 35ejaargang, nr.358