KINDERNEVENDIENST USSELO

Zondagochtend met de kinderen

Wat zouden kinderen van ongeveer 4 – 11 jaar oud op zondagochtend nou fijn vinden?
En wat zou u als ouders van die kinderen op zo’n zondagochtend fijn vinden?
Niet alleen voor uzelf, maar vooral ook voor uw kinderen?
Een ideetje: u zou eens met uw kind(eren) naar de (protestantse) kerk van Usselo kunnen gaan. Op elke eerste zondag van de maand is er voor de kinderen een kindernevendienst (en tegelijkertijd oppasdienst voor de allerkleinsten). Zelf kunt u, niet afgeleid door uw energieke rakker(s), in alle rust de gewone kerkdienst bijwonen. En uw kind(eren) hebben een enorm leuke ochtend, waar ze terloops ook nog wat van opsteken.

Zo’n kindernevendienst wordt elke eerste zondag van de maand gehouden voor kinderen tussen ongeveer 4 en 11 jaar oud. Ouders en kinderen gaan samen naar de ‘gewone’ kerkdienst. Kort na de start van de dienst gaan de kinderen met de begeleidsters naar het verenigingsgebouw (u mag dus gewoon in de kerk blijven zitten). Daar gaan ze aan de slag met het thema dat ook in de kerk aan de orde komt. Uit de kinderbijbel of een ander boek, leest de begeleidster een mooi verhaal voor, waar ze samen met de kinderen over praten. Ze zingen een lied, spelen een spel of maken een mooi knutselwerk. Na afloop van de dienst kunt u uw kind(eren) weer ophalen uit het verenigingsgebouw naast de kerk.

Wellicht bent u op een idee gebracht.
Nog iets te vragen? Neem contact op met Rineke Overbeek, tel. 053 – 428 06 91; of e-mail [email protected]

Roel Bruinsma

 

MOOI RESULTAAT COLLECTE AMNESTY INTERNATIONAL

In de week van 11 tot 16 februari is er in Boekelo huis aan huis gecollecteerd voor Amnesty International. Deze collecte heeft € 1271,39 opgebracht.
Namens Amnesty International bedank ik graag niet alleen alle goede gevers, maar ook de collectanten. Die hebben koud weer met lage gevoelstemperaturen getrotseerd, soms in combinatie met sneeuwval.

Roel Bruinsma

 

boeke-loos  maart 2013 35ejaargang, nr.358