ZOEKTOCHT NAAR HET VERLEDEN

Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat een bommenwerper, de Halifax DK259 WL-L, op 29 september 1943 aan de Kwinkelerweg in Boekelo neerstortte. Twee van de bemanningsleden kwamen hierbij om het leven, vijf van hen werden gevangen genomen. De piloot, Jackson Temple Clary, wist met dank aan de familie Van Heek uit handen van de Duitsers te blijven en keerde binnen twee maanden terug naar Engeland.

Vier enthousiastelingen uit Boekelo en omstreken zijn op zoek naar hulp van de inwoners van Boekelo. Het doel is, naast het verhaal zo compleet mogelijk te maken, de bemanning een gezicht te geven én een gedenkplek te maken zodat wij deze helden nooit zullen vergeten.

Hiervoor hebben wij uw hulp nodig. Bent u een van die mensen die het voorval in 1943 gezien heeft, kent u familie of mensen die erbij waren, die geholpen hebben en heeft u foto’s, documenten en verhalen?
Neem dan contact op met Ronnie Heijink, Schierbeekstraat 14, Boekelo. E-mail: [email protected]

"Laten wij nooit onze bevrijders vergeten, die solidair waren met ons en bereid waren grote offers te brengen in de strijd voor de vrijheid"

Een briefing voor aanvang van een aanval op Duitsland; vele van deze mannen zouden hun leven laten voor onze vrijheid (Bron: www.rcaf434squadron.com)

Ronnie Heijink - Boekelo,
Rob Lanting - Hengelo,
Harold Pot - Enschede,
Erik Schaddelee – Usselo.

boeke-loos maart 2013 35ejaargang, nr.358