LINTJE IN BOEKELO EN USSELO


Op vrijdag 25 april was het 'lintjes-dag'! Op deze bijzondere dag werden Henk Scholte in ’t Hoff uit Boekelo en Hannie Haarman-Giesbers uit Usselo door burgemeester Den Oudsten verrast met een lintje.

Henk heeft dit lintje ontvangen vanwege zijn diverse vrijwilligers-activiteiten in het dorp.
Zo was hij 33 jaar lid van de redactie Boeke-loos en vervulde hij 8 jaar een rol in diverse commissies bij de Dorpsraad.
Ook bij de carnaval is hij niet onbekend: 17 jaar Raad van Elf, versiercommissie, bouw raadswagen, verzorging geluid etc..
Al 22 jaar verzorgt Henk de techniek tijdens de Boekelo Avonden, waarvan hij eveneens een aantal jaren voorzitter/secretaris was.
Veel tijd besteedde Henk aan de Military Boekelo, Computerclub BITMAIL, volkstuinen aan de Badweg, molenaar Wissink’s Möl, organisatie JeugdViva, Rondo Boekelo, organisatie culturele activiteiten o.a. Schemeruren Boekelo Toont Talent,de huidige Kunstmanifestatie.

Hannie heeft dit lintje ontvangen vanwege haar jarenlange inzet als penningmeester en gastvrouw van de Wissinks Möl. Voor het feit dat ze zich al decennia inzet als 'gymjuf'
voor de Damesgymclub van Usselo en Twekkelo (DUT). Tevens was Hannie jarenlang voorzitster van de plattelandsvrouwen, thnas Vrouwen van Nu. Ook zet Hannie zich in voor De Zonnebloem, de kerk en in het verleden heeft zij zo als vrijwilligster bij meerdere verenigingen haar steentje bijgedragen.

Al met al hebben Henk en Hannie hun lintje meer dan verdiend!
Na een dag vol verrassingen en een afsluitend Koningsontbijt met de burgemeester zijn beiden ondertussen weer een beetje van de schrik bekomen. Beiden zullen verder gaan met hun vrijwilligersactiviteiten, omdat dit een vanzelfsprekend iets in hun leven is geworden.

De redactie

boeke-loos mei 2014 36e jaargang, nr.371