ONDERZOEK ONDERNEMERSKLIMAAT BOEKELO

 
Mijn naam is Joyce Kremer, student aan de Hogere Hotelschool van Saxion Hogescholen. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek in Boekelo in opdracht van de Stichting BART, de Boekelose Ondernemers Vereniging (BOV) en de Dorpsraad.

Stichting BART, de BOV en de Dorpsraad hebben geconstateerd dat de kwaliteit van Boekelo op toeristisch-recreatief gebied achteruit gaat.
Er is gebrek aan opvolging bij de huidige winkeliers en er is weinig animo van nieuwe ondernemers om zich te vestigen in Boekelo, met leegstand als gevolg.
Daarnaast zijn er onvoldoende gegevens over de huidige en potentiële bezoekers, waardoor het voor nieuwe ondernemers onduidelijk is op welke doelgroepen zij zich kunnen richten.
In het onderzoek ga ik middels een enquête de bezoekers in Boekelo in kaart brengen.
Ik neem merendeels persoonlijk de enquêtes af, daarnaast liggen er ook enquêtes bij een aantal winkeliers die ingevuld kunnen worden.
De bezoekers worden ingedeeld in zeven verschillende leefstijlen, waarna ondernemers hun aanbod beter kunnen afstemmen op de behoeften van de bezoekers. Het onderzoek moet inzicht geven over welke leefstijlen aanwezig zijn en hoe het vrijetijdsaanbod daarop aangepast kan worden.

De resultaten van het onderzoek moeten een positieve impuls geven aan het ondernemersklimaat in Boekelo. Nieuwe ondernemers hebben direct een beeld van de bezoekers en kunnen daarmee goed inschatten of Boekelo aantrekkelijk genoeg is om zich te vestigen.
Het uiteindelijke doel is om Boekelo als bestemming voor bewoners en toeristen aantrekkelijker te maken.

Met vriendelijke groet,
Joyce Kremer

 

PRikpost boekelo iedere werkdag geopend

SHO Centra voor medische diagnostiek breidt in samenwerking met huisartsen Jansen en Smulders in Medisch Centrum De Windmolen haar openingstijden uit.  Sinds 7 april kunnen patiënten iedere werkdag van 8:00 tot 10:00 uur aan de Windmolenweg 42 in Boekelo terecht om bloed te prikken of urine in te leveren.
SHO kent geen wachttijden en patiënten worden snel en kundig geholpen.

Voor meer informatie over de diensten die SHO Centra voor medische diagnostiek aanbiedt, kunt u kijken op www.sho.nl en voor locaties op www.diagnostiekplanner.nl
 

boeke-loos mei 2014 36e jaargang, nr.371