KEEPITCLEAN DAY IN BOEKELO

Op woensdag 23 april werd de KeepItCleanDay actie in Boekelo gehouden voor de kinderen van de groepen 5 en 6 van de Marcellinusschool en OBS Molenbeek.
Ook Kinderopvang De Jungle van SKE heeft zich dit jaar aangesloten!

klik

Tussen 10:30 en 12:00 uur zorgden ongeveer 80 kinderen ervoor dat menig straat in de bebouwde kom en het groene buitengebied van Boekelo afvalvrij werd.
Zonder subsidies maar met veel enthousiasme bij alle betrokkenen, van jong tot oud, organiseerden we een actie waarbij we weliswaar iets eenvoudigs deden, (zwerf)afval opruimen, maar met een groot effect!
Naast opruimen wilden we ook het bewustzijn voor (de gevolgen van) afval bij deze kinderen vergroten. Daarom werd voorafgaand aan de opschoonactie een presentatie gegeven om de effecten van het ongewenst weggooien van afval te verduidelijken.

Allemaal bedankt: de kinderen voor hun kritische vragen en natuurlijk het opschonen, de leraren en de schoolleiding voor het vrijmaken van tijd en het afstemmen om tot een optimale invulling te kunnen komen, en last but not least de ouders die aanwezig waren voor de begeleiding.
Deze actie werd door de diensten Handhaving Openbare Ruimte en Wijkbeheer Enschede-West ondersteund en begeleid.
Jan, Nursan, Ronald: ook aan jullie onze dank.

Namens de initiatoren van deze actie:
Dorpsraad Boekelo en Groen Beraad Enschede,
Joost Brunink

boeke-loos mei 2014 36e jaargang, nr.371