NIEUWS VAN DE HISTORISCHE KRING


Eén van de activiteiten van de Historische Kring is het vastleggen van de geschiedenis van bestaande winkels in Boekelo.
In de serie Winkels en Bedrijven verscheen deze maand het vijfde deel. De titel is:
Beckumerstraat 22 tot en met 30 –
Van groente en kruidenierswaren naar meubels en couture.

Het boekje telt 33 bladzijden met daarin ongeveer 100 jaar geschiedenis van de panden op de foto en de mensen die erin gewerkt hebben. Aan de hand van archiefonderzoek en vele interviews
is interessante informatie gevonden.
In een tekst met 100 afbeeldingen, waaronder meer dan zestig oude
en nieuwe foto’s, is een stuk historie beschreven, dat voor de huidige generatie Boekeloërs, maar ook voor hen die hun leven lang in Boekelo hebben gewoond, veel nieuws zal bevatten.

Om inzicht te krijgen in het leven en de herkomst van de belangrijkste personen, zijn tien korte parentelen (verwantschapstabel van ouders, kinderen, kleinkinderen) opgenomen. Verder zijn bijzondere voorvallen uit de Tweede Wereldoorlog en een aantal andere anekdotes vermeld.
De tekst en de beelden nemen de lezer mee in lang vervlogen tijden.
Bent u geďnteresseerd in het boekje, dan kunt u het bij ons bestellen.
Wij drukken dan in eigen beheer voldoende exemplaren.
De kosten zijn voor onze donateurs afgehaald € 8,50 en voor anderen € 11,-.
Bij verzending per post komen daar verzendkosten bij. U kunt bestellen per mail bij [email protected] onder vermelding van naam, adres, aantal exemplaren en of u wel of niet donateur bent. U krijgt dan bericht van ons. Hebt u geen computer, dan kunt u op maandagavond of vrijdagochtend een exemplaar afhalen in ons Historisch Centrum.
Voor de liefhebber zijn de eerder verschenen boekjes nog steeds verkrijgbaar.

Zoals ieder jaar zal de Historische Kring tijdens de Pinkstermarkt een kraam bemannen.
In aansluiting op onze boekjes over de historie van de winkelpanden voeren we dit jaar als thema: "De ontwikkeling van het dorp Boekelo rond het jaar 1900". We proberen zoveel mogelijk aandacht te schenken aan de oude situatie, de aanleg van de spoorlijn, de bouw van de fabrieken en de komst van nieuwe inwoners, waardoor toen pas het dorp tot ontplooiing kwam.

Jaap de Boer,
medewerker van de Historische Kring

boeke-loos mei 2014 36e jaargang, nr.371