RUILOPVANG ENERGIEK BOEKELO

Vanuit Energiek Boekelo is er een commissie voor Kinderopvang opgericht met het idee om met gesloten beurs structurele en incidentele kinderopvang binnen Boekelo te verzorgen.
Al snel bleek ruilopvang te voldoen aan alle wensen en eisen.

Het principe van ruilopvang is dat ouders elkaars kinderen opvangen.
Er kan hier op vele manieren invulling aan worden gegeven.
Zo kun je bijvoorbeeld een vaste dag in de week elkaars kind opvangen: zorg jij op maandag voor mijn kind dan zorg ik op donderdag voor dat van jou. Maar ook buiten de reguliere opvangtijden kan opvang worden geruild. Denk aan een paar uur, een avond, ’s ochtends voor schooltijd of een dag in het weekend. Eigenlijk is alles mogelijk.

We hebben hiervoor een geschikte website gevonden: www.ruilopvang.nl. Deze website is opgericht om ouders een platform te geven voor vraag en aanbod voor kinderopvang; ouders kunnen elkaar hier vinden en het eerste contact leggen. Als het contact gelegd is kan men onderling (of zelfs in een groep) afspraken maken over de voortgang en hoe in de toekomst contact te houden.

Interesse? Meld je dan aan op www.ruilopvang.nl

Namens de kinderopvangcommissie van Energiek Boekelo,
Ingrid Nota en Maaike Akkerman.

www.energiekboekelo.nl

Energiek Boekelo is een groep Boekeloërs die zich hebben verenigd om ervoor te zorgen dat we in Boekelo meer dingen samen gaan doen. Initieel is Energiek Boekelo gestart als initiatief voor buurtenergie, als onderdeel van een landelijke beweging om het opwekken van energie lokaal te gaan doen. Gaandeweg bleek dat de mensen die bezig waren om dit initiatief van de grond te krijgen, eigenlijk vonden dat alleen over energie nadenken te beperkend was. Daarmee was de kiem gelegd voor de huidige gedachtegang om het samen doen van dingen in Boekelo te ondersteunen en stimuleren.

boeke-loos mei 2014 36e jaargang, nr.371