EEN GESLAAGDE KONINGSDAG

Dit jaar vierden wij op zaterdag 26 april de eerste Koningsdag voor Koning
Willem-Alexander. Dit werd weer uitbundig gevierd door de bewoners van Boekelo en omstreken. De dag begon met de rondgang van Schutterskoning Jaap ter Wengel en Schuttersprinses Britt Been, gevolgd door de prachtig versierde fietsen en onder leiding van Muziekvereniging Unisson.
Wij openden dit jaar de Koningsdag op het vernieuwde dorpsplein, waar het Wilhelmus gezongen werd en de ballonnen de lucht in gingen.
Nu afwachten welke ballon het verst komt.

Vervolgens begon bij De Buren de inschrijving voor de trimloop.
Dit jaar was er een kidsrun voor de jongste deelnemers en een parcours van 2,5 en 5 km. De trimloop werd goed bezocht en voor het eerst gestart bij ’t Spoortje. De jongste deelnemers renden heel knap hun 1km ronde! Vervolgens was de start van de 2,5 en 5 km. De nieuwe route was niet voldoende goed aangegeven, waardoor er minder ver is gerend, maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen rende recordtijden
Wij hebben de tijden niet kunnen vastleggen, doordat er een hele grote groep tegelijk over de finish kwam. Dit betreuren wij en wij zullen dit leermoment meenemen naar volgend jaar!

Aansluitend ging de inschrijving van de fietspuzzeltocht van start, georganiseerd door BSC Unisson. Heel veel mensen stapten op de fiets om de uitdaging van de tocht door de mooie omgeving van Boekelo aan te gaan. Onderweg was er nog een stop met leuke spellen en onderweg een aantal vragen.

Ondertussen waren er in het dorp verschillende springkussens en een wipe-outbaan.
Bij Fleur de Sel kon je terecht voor een heerlijk broodje beenham. Ondertussen werd u daar vermaakt door ‘Drive-in-Uit-Boekelo’ (D.U.B.).
Op het terras van De Buren speelde de band Cartoon Puur.
Een leuke variant van Cartoon.

Tegen het einde van de middag begon de spanning te stijgen…
Wie worden de nieuwe schutterskoning(in) en schuttersprins(es) van Boekelo? Er waren ook dit jaar weer twee categorieën: jeugd en volwassenen. De vogel werd stukje bij beetje neergeschoten, maar uiteindelijk waren het Tom Nijhuis en Ruben Wiebing die de vogel er afschoten. Traditiegetrouw zullen onze nieuwe schutterskoning en schuttersprins volgend jaar op maandag 27 april de rondgang in de koets maken.

Tijdens het vogelschieten was er een zeskamp georganiseerd voor de basisschoolkinderen. Deze deden hier vol enthousiasme aan mee. Ondanks dat de zon het even liet afweten, maakte het de kinderen weinig uit dat ze nat werden.

Bij de zeskamp hebben ze ervaren hoe het is om een kameel te zijn en moesten ze met echt teamwerk zo snel mogelijk een parcours afleggen met een skippyslurf.

Een nieuw momentje van Koningsdag was Hanenkanen. Bij De Buren kon je een halve haan met lekkere dikke frieten verorberen. Om je vingers bij af te likken.

Kortom, wij kijken terug op een zeer geslaagde eerste Koningsdag en hopen u volgend jaar ook zeker weer te mogen ontmoeten!
Bent u benieuwd naar mooie foto’s die de hele dag door Roelant Lawerman en Edith Howard zijn gemaakt?
Kijk dan op onze facebook pagina: www.facebook.com/stichtingoranjecomiteboekelo

VERMIST: Sinds zondag 27 april is een van onze nieuwe spandoeken ongevraagd meegenomen. Heeft u iets gezien?
Laat het ons a.u.b. weten.

Namens het Oranje Comité,
Petra Nijland
 

boeke-loos mei 2014 36e jaargang, nr.371