OnzE nieuwe wijkagent

"Je moet betrouwbaar, bereikbaar en beschikbaar zijn"

Even voorstellen
Hij heeft inmiddels al heel wat kanten van het politievak gezien. Onder andere Basispolitiezorg, motorrijder, jeugdagent, milieu-accenthouder, ME, AE en recherche. Vanaf 1984 werkzaam geweest bij Buro Binnenstad Enschede, en in april 1999 koos Anton Brinks voor de functie van wijkagent Glanerbrug-Zuid.
Een bewuste keuze.
"Je hebt veel contact met bewoners en instanties.
En als wijkagent kun je concreet iets doen, voor hen en samen met hen. Die regierol bevalt me prima",

aldus Anton die ook groepscommandant van een surveillancegroep bij FC Twente is geweest.

Anton, die 7 jaar wijkagent is geweest van �t Wooldrik, Hogeland-Zuid en Varvik-Diekman, verhuisde 6 september 2014 naar Boekelo, Usselo, Twekkelo, Havengebied, Marssteden, Josink-Es en Transportcentrum.

Werkwijze
"Als wijkagent moet je voor de inwoners betrouwbaar, bereikbaar en beschikbaar zijn"
zegt Anton. Voor het leggen en onderhouden van contacten is hij zoveel mogelijk in zijn nieuwe wijk, vallend onder Team Enschede West, aanwezig: op straat, in het hoofdbureau of in het Wijkcentrum West. Voor de aanpak van problemen werkt hij nauw samen met andere instanties, zoals gemeente, maatschappelijk werk, scholen, bedrijven, woningbouwverenigingen en de Dorpsraad. Maar ook met andere politiediensten.

Wanneer contact opnemen?
U kunt met uiteenlopende veiligheid- en leefbaarheidsproblemen bij hem aankloppen. Daarbij kunt u denken aan overlast, verkeerszaken en sociale problemen. Anton:
"Ik ga altijd eerst in gesprek met betrokken partijen om samen naar een oplossing te zoeken. Lukt dat niet, of kan een probleem beter door een andere instantie worden opgepakt, dan speel ik het door."
.

Bereikbaarheid
Anton Brinks houdt wekelijks spreekuur: elke dinsdag van 19:00-20:00 uur in het gebouwtje naast het Kerkje aan de Kwinkelerweg.
U kunt hem bereiken via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u naar hem vraagt, wordt u doorverbonden en helpt het afdelingssecretariaat u verder. U kunt hem ook een e-mail sturen via www.politie.nl onder het kopje Mijn Buurt.

boeke-loos oktober 2014 36e jaargang, nr.375