NIEUWS VAN DE HISTORISCHE KRING

Op woensdagavond 19 november a.s. organiseren wij weer de jaarlijkse filmavond voor onze donateurs en medewerkers. Deze avond is in de loop der jaren een traditie geworden. Niet alleen de vertoonde films, maar ook het weer even elkaar ontmoeten en de gezelligheid dragen bij tot het slagen van zo’n happening.
Er is nog voldoende materiaal, maar toch doen wij een beroep op u om te kijken of na te vragen of er bij u in de familie- of kennissenkring nog filmmateriaal voorhanden is dat geschikt is voor de filmavond.
Ook materiaal in slechte conditie is welkom. Onze vakmensen kunnen dit bewerken tot bruikbaar materiaal. Heeft u materiaal, laat het ons dan weten.
Kortom: woensdagavond 19 november, 20:00 uur bij De Buren.

Wij zijn in contact met de SHSEL (Stichting Historische Sociëteit Enschede Lonneker) om een loaksteen (oud Twents woord voor grenssteen) in ere te herstellen. Deze steen bevindt zich op het kruispunt van de marken Twekkelo/Usselo/Oele. Bij de steen komt een klein bord met korte uitleg en vermelding wie heeft zorggedragen voor het weer in ere herstellen. Rondom Enschede is reeds een serie stenen op deze manier zichtbaar gemaakt.
Enkele zult u misschien wel kennen.
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkeling.

Zaterdag 4 oktober gaat de Historische Kring met bestuur en medewerkers op excursie naar Haus Welbergen (bij Ochtrup).
Haus Welbergen werd in 1920 door een dochter van G.J. van Heek, Bertha Jordaan-van Heek, gekocht en omgebouwd tot een respectabele "Wasserburg". Na haar overlijden in 1962 is het huis inclusief omvangrijke percelen grond in bezit en onder beheer van de Stiftung Bertha Jordaan-van Heek gekomen. Het geheel verkeert in uitstekende staat.
Misschien een project om met onze club eens in groter verband te bezoeken.

Jacques van Baal, Voorzitter

 ONLINE BIBLIOTHEEK JONGE MANTELZORGERS

Stichting Informele Zorg Twente steunt jongeren van 4 t/m 21 jaar die dagelijks te maken hebben met een ziek of beperkt gezinslid. Naast activiteiten, cursussen en individuele ondersteuningstrajecten, heeft SIZ Twente de online JMZ-bibliotheek gelanceerd. Hierin zijn voor jonge mantelzorgers en hun ouders relevante boeken en informatie over verschillende (mantel)-zorgsituaties te leen, en kunnen zij gericht advies krijgen over geschikte titels of spelvormen. Meer info: T 085 – 77 31 720, www.siztwente-jmz.com, of via mail: [email protected].

boeke-loos oktober 2014 36e jaargang, nr.375